söndag 23 oktober 2011

Alternativ medicin

Rätt medicin vid rätt tillfälle är ledstjärnan inom sjukvårds- och omvårnadsarbete. Ibland utklassar alternativa mediciner de traditionella farmakologiska. Mjölk och kanelbulle är en mycket underskattad medicin.

På avd 71 är de flesta patienter "ganska friska" och behöver ibland bara lite stöttning vid toabesök. Dessa nätter är som semester jämfört med GOA. För att ha något att göra och för att det bara är tråkiga repriser som rullar på dumburken på nätterna  brukar jag ibland baka något.

Inatt blev det kanelbullar. En patient som inte kunde sova frågade vid midnatt om hon inbillade sig eller om det verkligen luktade kanelbulle. Visst gjorde det det... och alldeles rykande varm och ett glas mjölk blev hon erbjuden och blev så glad och tacksam. En halvtimme senare när jag gick förbi och tittade till henne sov hon som ett litet barn.

Kollegorna får såklart också sin del och blir så leende och glada när dom känner doften av nybakat bröd i hissen på väg upp till avdelningen. Foccacia önskades som favorit i repris nästa gång jag jobbar. Och det nämndes att det snart är lussedags... 

Har man inget traditionellt ssk-jobb att utföra på natten så skaffar man sig otraditionellt ... Inte mig emot... 

1 kommentar:

  1. Bullarna fick även vi, mamma, pappa och systersöner smaka på. Jättegoda!

    SvaraRadera